september 2016

HP muutis tarkvarauuendusega mitte-HP tindid kasutuks, kuid mõtles juba ümber

Vanad, kasutuks muutunud printerid. Foto: (CC) Pixabay

Peaaegu alati on tootja enda originaalidest odavamad mõne teise firma toodetud printeritindid. Neil võivad olla HP originaalkiibid, kuid muidugi leidub ka otseseid võltsinguid. HP-l sai lõpuks hing täis ja viimase turvauuendusega pandi printeritarkvara sees kaasa nn DRM kontroll, mis muutis põhimõtteliselt kõik printerid ilma originaaltintideta kasutuks.

Cat S60 ja põletav küsimus: mida pildistada termokaameraga telefoniga

Cat S60

Cat S60 on vastupidavate, tugevate ja natuke uimasevõitu riistvaraga telefonide sarjast uus eriline mobiil, millel esimesena sisseehitatud termokaamera. Kui Huawei ja Apple panevad lisakaameraks telefoni tagaküljele kas lisaks põhikaamerale mustvalge sensoriga kaamera (Huawei P9 ja Honor 8) või teleobjektiivi (Apple iPhone 7 Plus), siis Cat S60 hoolitseb endiselt selle eest, et inseneride ja sinikraede maailmas midagi kasulikku pakkuda. Nimelt on sellel telefonil teiseks "silmaks" termokaamera.

Uus aken kübermaailma: 5 soovitust uue monitori ostmiseks

Üks uus variant - nõgus monitor on viimasel ajal aina populaarsem. Foto: Samsung

? Kui arvutiekraan on jõudnud oma eluea lõppu, mida ikka juhtub kasvõi moraalse vananemise tõttu, tuleb ette võtta uue soetamine. Mida võtta, mida jätta? Kas võtta lame või nõgus, matt või läikiv, suur või väiksem? 

! Valiku tegemisel tuleb silmas pidada mitmeid näitajaid, millest viie kõige olulisema kohta annab ülevaate Samsung Eesti juht Toomas Tiits.

Kogu digielu ühele SD-kaardile: selle sügise uus rekord on 1 TB!

SanDiski 1 TB SD kaart

Nüüd on tõesti paslik meenutada aegu, kui arvamusliidrid arvasid, et 640 kB on piisav mistahes arvuti jaoks. Western Digital, mis omandas mõni aeg tagasi SanDiski, teatas uue, esialgu veel prototüübina eksisteeriva SD mälukaardi valmissaamisest, selle mälumaht on 1 TB.

Seda on rohkem, kui enamikes arvutites. SSD-d, mis ka uutes sülerites kaasa tulevad, on 256, heal juhul 512 GB. 1 TB on küll tavaliste kõvaketaste (HDD) tavaline suurus, kuid SD kaart on sellise tohutu mahu jaoks siiski täiesti uus samm salvestustehnoloogias.

VIDEO: Hollandi politsei võitleb droonide vastu treenitud kotkastega

Kotkas droonijahil.

Enrique Iglesiast tabas kontserdi ajal droon, mis filmides liiga lähedale sõitis. Turvamehed on poliitikuid autosse tõmmanud kahtlase võõra drooni lähenedes. Massikogunemistel vaatab politsei jõuetult pealt, kuidas oskamatu piloot surmarelva rahva kohal lennutab. Mida teha? Appi tuleb loodus ise. Treenitud kotkad, kes on mitu tuhat aastat aidanud jahimehi, tulevad nüüd oma kotkapilgu ja ülitäpse navigatsiooniga multirootoreid taevast alla tooma.

Ajaloo suurim andmeleke: jalutama läksid 500 miljoni Yahoo teenuste kasutaja andmed

Yahoo!

Yahoo! püstitas omamoodi uue maailmarekordi - neljapäeval teatati paar aastat tagasi toimunud andmelekkest, millega läksid jalutama 500 miljoni kasutaja andmed. Nii suurt leket pole varem kunagi olnud - 2008. aastal lekkisid 368 miljoni MySpace´i kasutaja andmed, mis oli senine rekord.

Just5 ieradās Igaunijā! Läti mobiilimark kinnitab alates septembrist kanda Eesti turul

Just5 saabus Eestisse.

Täna teatas Läti telefonitootja JUST5, et tuleb jõuliselt Eesti turule. AM on Just5 Freedom X telefoni juba testinud. Oma hinna kohta on see väga hea telefon (seni müüdi Euronicsis, nüüd on oodatud rohkematesse kohtadesse müügile), ehkki välimuselt üsna tavaline (nagu kõik uuemad nutitelefonid) ja mõnede sensorite puudumisega, millega uhkeldavad maailmakuulsad nutitelefonitootjate lipulaevad, kuid sellest pole tavainimese jaoks suurt häda, kui just kompassiga metsa ei lähe.

Linkimise pärast kinni? Siin on juhendid seaduslikult veebis linkimiseks

Kuidas seaduse silmis korrektselt linkida?

Meil pole küll 1984, kuid linkimise eest võib ikkagi karistada saada. Euroopa Kohtu hiljutisele lahendile tuginedes võib internetis lingi jagamine kaasa tuua autoriõiguste rikkumise. Varasem kohtupraktika lubas viidata veebilehtedele, kui neis sisalduvad autoriõigustega kaitstud teosed olid juba Internetis kättesaadavad. Nüüd aga tuleks hüperlinkijal esmalt veenduda, kas need teosed on viidataval veebisaidil ikka seaduslikult või mitte. Ja kui ei ole, siis on nüüd kuri karjas.

Nullindad on tagasi: Microsoft tuli välja uue 0,3-megapikslise mobiiliga

Nokia 216 Dual SIM.

Reede hommikul sätitakse Solarises ja Rocca al Mares sappa, et soetada endale uus iPhone 7. Samsung Galaxy Note 7 fännid peavad aga ootama plahvatava telefoni ümbervahetamist ja uus mudel hilineb. Samal ajal üllitab Microsoft maailmas uue telefoni - Nokia 216, mis saabub otsekui möödunud kümnendist. Kuid isegi Facebook on sellel nuputelefonil sees.

Nostalgiapisar pühitud, vaatame selle uue nuputelefoni, mis saabub müügile siiski vaid Indiasse, tehnilisi näitajaid. Ja lõpuks muidugi hinda.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.