märts 2014

Pahavara tõrjumine kolmel rindel - kuidas see käib?

Cisco Systems Eesti juht Lauri Makke selgitab uue kolmeastmelise pahavaratõrje tööpõhimõtteid.

Pahavara loojad on tõrjepakkujatest alati mitu sammu ees ja tänased internetis hiilivad ohud on sedavõrd tegusad, et nendega võitlemine nõuab kombineeritud lahendusi. Iga päevaga tuleb võrku suur hulk seadmeid juurde, süsteemid on väga keerulised ja taustal käib pahavara loojate vilgas arendustegevus.

Teiselt poolt on palju ka turvaprobleemidega tegelejaid. Näiteks Cisco on lisanud oma praegustele turvalahendustele kolmeastmelise turvamudeli Advanced Malware Protection, mille käigus riske hinnatakse ründe eel, selle ajal ja pärast rünnet. Analüüsime ainsana katkematult kogu infrastruktuuri: pilve, arvuti- ja mobiilivõrku ühendatud, lõppkasutaja seadmeid ning virtuaalkeskkondi.

Nutikell - kellele seda vaja?

Nutikella buum kindlasti tuleb, selles pole kahtlust. AM hoidis ka üht käe peal ja nüüd on tekkinud küsimused, milleks seda kella siis vaja on.

Loomulikult on turundajad ja PR-firmad välja mõelnud hulga põhjendusi, mis eemalt vaadates tunduvad isegi loogilised.

Tegelikult osutuvad aga need vastused küsimusele "Miks nutikella vaja on?" päris elus natuke valedeks. Võimalik, et õige funktsioon neile on alles tulemas ja mõni tootja tabab ära, miks peaksime jälle kella randmele kinnitama, kust see nutitelefonide tulekuga on vaikselt ära kadunud.

Muidugi on erinevaid inimesi ja harjumusi, aga võtame siis õiguse väljendada subjektiivset seisukohta.

Nutitelefonide osa läheneb suurte sammudega kolmveerandile

Eestis on saabunud vääramatu nutitelefonide ajastu. Ehkki keegi veel ostab ka mittenutikaid seadmeid, on uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel tõusnud nutitelefonide kogumüük Eesti jaemüügis veebruaris 71 protsendini.

Käibenumbrites oligi nutitelefonide osakaal juba praktiliselt kogu turu vallutanud, ulatudes 93 protsendini. Seega tavaliste mobiilidega enam käivet suurt ei tehta.

GfK statistika järgi eelistasid veebruarikuus telefoni soetanutest 4G internetiga seadet 25%. 34% tahvliostjatest eelistasid 4G-ga tahvelarvuteid.

Code2Kids - laste peal testitud

Kümnetest tahvlitele joonistatud skeemidest ning sadadest post-it märkmetest Tehnopoli äriinkubaatori seintel on Prototroni toel jõudnud testideni Code2Kidsi nimeline programmeerimisõppe rakendus. Rakenduse esimene versioon anti katsetamiseks tulevastele klientidele – lastele.

Meeskonnaliikmete sõnul on märtsi alguses tehtud esimeste testide tulemused paljulubavad. „Testimisest tuli välja mitmeid detaile, mida täiendada ja mida eemaldada, et rakendus täidaks oma eesmärke. Mis aga peamine, saime testimise tulemustest kinnituse, et oleme ideega õigel teel,“ ütles ettevõtte asutaja Kaspar Roost.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.