detsember 2013

Turvaline aasta küberruumis: kuidas võrgus ilusasti osta ja oma andmeid kaitsta

Et järgmisel aastal skimmeriga raha pihta ei pandaks ega küberruumis arvet pahalased ei tühjendaks, selleks polegi palju vaja, et end esmatasandil turvata. Siin on mõned nõuanded ja vahendid, et end ise aidata. Kui aga mõni suur valitsusasutus tahab piiluda isiklikku telefoni või arvutisse, siis ei pruugigi muud väga head rohtu olla, kui käituda viisakalt ja/või netist loobuda. Nõuanded on kasperskylt, Briti valitsuselt, AM arhiivist ja Arvutikaitse.ee-st.

Nutiteler - kas tõesti nutikam kui vaataja ise? (LG 42LA860V test)

AM on nutitelereid testinud juba mitu aastat. Kui võrrelda nende arengut nutitelefonidega, siis toimub areng tasa ja targu. Isegi väga tasa. Kui nutitelefonide kasutajad haaravad telefoni ka muudeks tegevusteks peale helistamise, siis nutitelerite suur mure on see, et need on küll tohutult nutikad, aga kasutajad jäävad peale esimest õhinat kasutama neid ikka kui tavalisi telekaid. Pingutasime, et olla nutikamad kasutajad, aga pika testiperioodi jooksul, peab tunnistama, sai mõndel päevadel nutifunktsioonid siiski unustatud, kui just lapsed meelde ei tuletanud - sel ajal, kui ühtegi mõistlikku multikat kuskilt ei tulnud, kuigi olnuks vaja.

CES-i oodates: mida toob uus aasta tarbijaelektroonikas?

Nii nagu igal aastal, peavad tehnoloogiahuvilised aastavahetusest kiiremini toibuma ja suuremad fännid valmistuma uue aasta esimestel päevadel kodutolmu jalgadelt pühkimiseks, sest algab CES - maailma suurim tarbijaelektroonikamess Las Vegases.

Seda, mis plaani järgi on tulemas, pole raske ennustada, sest plaan on juba ammu CES-i lehel üleval. Seda aga, mida suuremad tehnoloogiafirmad messil esitlevad, tuleb tavaliselt kõlakate kaudu ennustada, kuigi paljud tunnistavad juba ausalt üles, mida nad plaanivad näidata.

Detsembris müüdi kaks korda rohkem mobiilseadmeid, iga viies on 4G-ga

Elisa avalikustas oma detsembri müügitulemused ilma paari viimase päevata, mis tõotavad tulla müügis rahulikumad. Müüdi kaks korda rohkem kui tavalistel kuudel ja esikohale jõudis Samsung Galaxy Trend - pisem nutitelefon, mis ilmselt läks koolilaste kingikotti.

Aastas on kaks aega, kui koolilaste telefonid edetabelite tipud vallutavad - augusti lõpus ja detsembris. Augustis saab koolilaps kooli minekuks uue mobiili, aga detsembris?

"Oota jõuludeni, siis saad uue telefoni," lohutatakse oma mobiili esimese poolaasta jooksul ära kaotanud või lõhkunud õpilast, "küll jõuluvana toob." Seni saab mõne vanematest üle jäänud vana ja kasutatud telefoni endale. Või on juba eelmisel aastavahetusel saadud telefon muusika, videote ja piltide jaoks kitsaks jäänud - jälle peab Jõuluvanale kirjutama. Ja seda tehtigi ja Püha Nikolaus oli helde nagu ikka.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.