juuni 2012

COM-port Internetti

(Arvutimaailm 3/12)

? COM-pordiga seadmed vajavad tavaliselt arvutit otseühenduseks. Kui aga seadmed asuvad arvutist kaugel?

! MOXA lahendab COM-pordiga seadmete kauglugemise ja ühilduvuse probleemid, pakkudes ligipääsu võrgu vahendusel.

Endiselt on liikvel hulk seadmeid, millega suhtlemiseks läheb vaja jadaühendust. Olgu siis tegu mõne seadmega, millele on COM- ehk jadaport pelgalt tagavara-ühendusviisiks sisse ehitatud või siis tööstusliku seadmega, kus see ongi ainukeseks võimaluseks. Lisaks loendamatu hulk erinevaid andureid, lugereid, turvasüsteeme.

Tindiga poole odavamalt

(Arvutimaailm 4/12)

Kui muidu on tindiprinterid nö hiilanud väljatrükitud lehekülje suure omahinnaga, siis HP Officejet Pro 8600 Plus lubab kuni 50 protsenti madalamat lehekülje omahinda, kui värvilistel laserprinteritel.

Märtsis testimiseks saabunud HP uusim kontorikombain Officejet Pro 8600 Plus on kõik-ühes tüüpi seade, mis ühendab endas äriklassi värvilist tindiprinterit, skännerit, koopiamasinat ning isegi faksi.

Google Maps Traffic ehk liiklusinfo näitab Tallinna ummikuid

Google avas liiklusinfo kaardikihi Google Mapsis ka Tallinna tänavate kohta ja just õigel ajal - siis, kui suur osa tähtsaid teid linnas on kinni pandud ja remondis. Liiklusinfo näib kasutavat mobiiliandmeid umbes samamoodi, nagu Google Maps kogub asukohainfot GPS-ita asukoha määramise täpsustuseks - jälgides andmesidega mobiilide liikumist.

Liikluskihi saab sisse lüitada Google Mapsi menüüst Layerite alt Traffic-kihti aktiveerides. See toimib nii Androidiga telefonides kui Windows Phone 7-s. Viimases tuleb alla laadida gMapsi nimeline rakendus. Muidugi saab vaadata ka arvutiga veebist.

Androidis saab väikese häkiga aktiveerida ka Google Navigationi, mis mõnede puudujääkidega Eestis hääljuhendamisega töötab.

Üks peaaegu ebaõnnestunud katse päästa SD-kaardilt pilte ja videosid

Seda juhtub ikka, et mõnikord ütleb üles mälupulk või mälukaart ja andmed oleksid justkui kaduma läinud. Tegelikult aga on kaduma läinud mõni paha sektor, ülejäänu on ilusti andmekandjal olemas. Arvutimaailmas on sellest varemgi juttu olnud, kuidas andmed sel juhul kätte saada. Nüüd aga tundub olevat lootusetum juhtum.

Üks SanDiski 16 GB SDHC kaart (klass 2) andis ühel hetkel Nikoni digipeeglis otsad - kaamera jäi liivakella kujutist näitama ja selle kaardiga enam pilti ette ei võtnud. Windowsiga masinas tuntakse küll kaart ära, kuid soovitatakse teha formaatimine. Hiljem selgub, et ka formaatimine ebaõnnestub. Enne aga proovime, mida teevad erinevad taastusprogrammid.

Kas tasku-päikesepaneeliga saab mobiili laetud?

Viimases Arvutimaailmas (juuni 2012) avastasime Hiina imet - akuga päikesepatareid, mis jättis õhku küsimuse: kas päikesepaneel, mis on taskusse mahtuvat mõõtu, üldse suudab aplaid nutitelefone täis laadida?

Kuna aku ja päikesepatarei olid üsna näruse võimekusega, siis tekkis kahtlus ka teiste sarnaste toodete suhtes. Vahepeal aga on Hiinast pärit seadmete valik täienenud. Mis selgus, sellest kohe, kõigepealt aga juuninumbri lugu.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.