aprill 2022

Elisa avas 5G ootuses esimesed Nokia tugijaamad ja ühendas optikavõrguga 4100 uut majapidamist

Foto: Z z / Pexels

Elisa avas tänavu esimeses kvartalis esimesed Nokia riistvaral töötavad mobiilsidetugijaamad, mis saavad peagi 5G toe. Kokku lisas ettevõte mobiilsidevõrku 16 uut tugijaama ja üle 100 täiendava 4G sageduskihi.

Valguskaablivõrguga ühendas ettevõte kokku 4100 majapidamist ning lisaks laiendas partnervõrkude toel kiire interneti pakkumist veel 1345 koduni.

Uuring: pooled Eesti noortest on kindlad, et nad pole ise kunagi sotsmeedias valeinfot jaganud

Gerd Altmann / Pixabay

Kui üks protsent Eesti 15-25-aastastest noortest on teadlikult sotsiaalmeedias jaganud valeinformatsiooni mingil kujul, siis 52% on seda enda hinnangul teinud tahtmatult ning 47% arvab, et nad pole kunagi valeinformatsiooni ohvriks langenud, selgus Balti riikides läbi viidud Samsungi tellitud uuringust.

Küsitlusest tuli lisaks välja, et tervelt 86 protsenti Eesti noortest on kindlad, et nad on valeinformatsiooniga sotsiaalmeedias kokku puutunud ning 94 protsenti arvab, et nad oskavad enamasti ka vahet teha tõesel ja vääral informatsioonil.

Kui jooksed disainklappidega: Bang & Olufsen tõi turule aktiivsele liikujale mõeldud peakomplekti Beoplay EX

Beoplay EX.

Bang & Olufsen tõi kevadhooaja keskel turule uue juhtmevaba peakomplekti Beoplay EX sportivatele aktiivsetele inimestele. Sellel on tippdisain ja tippheli, nagu Taani tootjale kohane, adaptiivne mürasummutus (ANC) ja täielikult veekindel korpus.

Hekka seadmearvustus: kõigehiir Logitech Master 2S – ühenda, mis pidi tahad ja millega tahad

Arvutihiir Logitech MX Master 2S.

Logitech on teada-tuntud heade hiirte tegija ja kui sa ei taha just mõnda mängurihiirt kasutada, siis on see parim, kuid tavaliselt kallis valik. Taaskohtumine uue Logitechi hiirega Logitech Original MX Master 2S näitab, et vahepealsetel aastatel on tipphiirte seas siiski üht teist evolutsioneerunud. Näiteks see, et üht hiirt saab kasutada mitme seadmega ning ühenduseks ei pea selle hiire puhul valima üht viisi – mitu ühendusvõimalust on olemas.

Hiina tootja FeiyuTech esitles uut stabiilset sotsiaalmeedia valmidusega gimbalit mobiilidele Vimble 3

Vimble 3 aktsioonis. Foto: FeiyuTech

Hiina videostabilisaatorite tootja FeiyuTech tõi välja oma uue, kolmeteljelise ja täiustatud stabiliseerimistehnoloogiaga stabilisaatori nutitelefonidele.

Vimble 3 on viipejuhtimisega ja ühe kiire nupuga, et lülitada selfie- ja maastikurežiimidele või portreerežiimidele. Samuti saab filmida eraldi TikToki videote režiimis, sotsiaalmeediarežiimis, otseülekannet teha, filmida, selfie´sid ja grupivõtteid.

Kaasas on pikendusvars ja väike statiiv – kompaktne, kerge ja kokkupandav. Stabilisaator on kuni 10-tunnise aku tööajaga.

IFA 2022 tuleb Berliinis täies mahus

IFA Berliinis.

Esimest korda loodavad sakslased pärast koroonapandeemiat korraldada ühe suure rahvusvahelise tehnoloogiamessi ilma tõsisemate piiranguteta. Seda on eelmisel aastal ka üritatud, kuid viirus sai siiski võidu. Eks näis, kuidas sel aastal läheb.

Viie päeva jooksul, 2.–6. septembrini 2022, toob Berliinis toimuv IFA kokku ülemaailmsed juhtivad olmeelektroonika, kodumasinate, infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni kaubamärgid. IFA on rahvusvaheliste jaemüüjate jaoks kõige olulisem hooaja eel toimuv tehnoloogiamess.

Telia hakkas pakkuma uut striimingteenust Telia Play

Telia Play

Alates 12. aprillist saab Eestis kasutada Telia uut striimingteenust Telia Play, mis koondab kokku erinevate sisutootjate filmid ja sarjad ning mis pakub ühtlasi eksklusiivset telesisu, mida mujal Eestis ei näe.

Telia Play pakub kasutajale laia valikut filme, sarju ja meelelahutust nii arvutis, tahvlis kui telefonis ning värske teenuse vahendusel saab kaasa elada nii Inspira, HBO kui Go3 sisule, mis täieneb pidevalt. 

Telia televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuhi Birjo Kiige sõnul pakub ettevõte edaspidi kahte erinevat meelelahutusteenust: Telia TV ja Telia Play.

Huawei tõi välja jooksjatele suunatud spordikella

Watch GT Runner.

Mida ikka kõige rohkem spordikellaga tehakse? Joostakse. Selleks tõi Huawei aktiivsema välihooaja valguses turule oma esimese professionaalse jooksukella Watch GT Runner, mis on suunatud spordifännidele oma füüsiliste saavutuste monitoorimiseks ja arendamiseks. Mitte ainult jooksjatele, kuid eelkõige just neile.

Kui Huawei poolt varasemalt tutvustatud GT-seeria nutikellad on olnud suunatud pigem laiemale sihtgrupile, siis uus kellamudel on mõeldud eelkõige spordiga tegelevatele ja aktiivse elustiiliga kasutajatele.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.