Mai 2021

Tervisele on tähtis puhas õhk - valik mugavaid õhupuhtuse analüsaatoreid

Õhupuhtuse analüsaator.

(Sisuturundus)

Aina enam on hakatud rääkima viiruse leviku tõkestamiseks siseruumide õhu kvaliteedist ja korralikust ventilatsioonist, et vältida viiruse levimist aerosoolidega mõnes umbses ruumis. Kuid millega teada saada, kas siseõhk on puhas ja millal on vaja tube tuulutada või ventileerida? Selleks sobivad õhupuhtuse analüsaatorid. 

Dell Latitude 5420 – uus hall kontorimasin korporatiivsele kasutajale

Dell Latitude 5420.

Delli äriklassi sülearvutid on juba ammusest ajast kallimad kui mitmed Aasia ametivennad – põhjuseks parem vastupidavus, ärikasutajale orienteeritud sisu jne. Nii ka selle Latitude´iga – kindlasti saab võimekama riistvaraga Hiina, Taiwani või mõne muu sealtkandi tuntud või vähemtuntud tootja masina, kuid Delli puhul on selle ostjatel kindel usk, et kontoris peab see arvuti kauem vastu ja ei kustu vähemalt esimeste (liisingu) aastate jooksul ära.

Selgusid Eesti õpilasvõistluse "Tööstusplokk 2021: Minecraft-i eri" võitjad

Minecraft-i eri.

Eile kuulutati välja Eesti parimad Minecrafti õpilasehitajad. Eesti Teadushuvihariduse Liit korraldas 12.-25. aprillil noortele suunatud üle-eestilise õpilasvõistluse “Tööstusplokk 2021: Minecraft-i eri”, kus osales võistlejaid-ehitajaid üle kogu riigi.

Õpilasvõistluse eesmärgiks tutvustada noortele Eesti masinatööstusi ja tehaseid läbi digitaalse loometegevuse. Lisaks saab hoida noorte tegevuse mõtestatuna ja pakkuda neile valdkondlikku koolitöö kõrval olevat vahelduslikku tegevust kasutades selleks digivahendeid.

Väljapressimistarkvara Qlocker ohvriks langenud QNAPi kasutajad saavad andmetaastamise rakenduse
QNAP võrguserver.
AM 27. Mai 2021 - 22:26

Umbes umbes kuu aega tagasi tagasi ründasid häkkerid mõnesid QNAP-i NAS-servereid ja nendes käivitati lunaraha nõudev pahavara Qlocker. See krüpteerib serveris olevad andmed ja annab juhised lunaraha maksmiseks. Kui esialgu küsiti 0,01 bitcoinit, siis peale selle maksmist küsiti veel 0,02 bitcoinit juurde, et ohver saaks andmete taastamiseks salasõna. Selleks, et oma andmetest tulevikus mitte jäädavalt ilma jääda, pakub QNAP nüüd kasutajatele ise tasuta lahendust andmete kättesaamiseks.

LG tõi müügile uutmoodi konstruktsiooniga monitori, mida saab liigutada igas suunas

LG UltraWide Ergo monitor.

Lõuna-Korea Elektroonikafirma LG tõi Eesti poelettidele 2021. aasta uue monitorimudeli LG UltraWide Ergo, mis on üsna omapärase ergonoomilise jalaga. Sellega saab ekraani liigutada igas valitud suunas ning lisaks on paneel väga lai, mahutades korraga kõrvuti palju rakendusi.

Uue Ergo mudeli 34WN780-B 34-tolline ekraan kuva värve täpselt ja on kõrge resolutsiooniga: 3440x1440 pikslit. Reageerimisaeg on 5 ms, paneeli värskendussagedus 75 Hz. 

Eestis jõudis müügile teine soodsam ja uudse jahutusega Huawei sülearvuti Matebook 14

Matebook 14.

Eestis jõudis Lisaks mai alguses saabunud Matebook X-ile müügile võimsa jahutussüsteemiga soodsam Huawei sülearvuti - 14-tolline õhuke ja mobiilne Matebook 14.

Matebook 14 sees on 10. põlvkonna Inteli Core protsessorid, vingeimas mudelis on Core i7-10510U protsessor ja eraldi NVIDIA GeForce MX250 eraldi graafikakaart. Protsessorile on Huawei ise ehitanud uudse jahutussüsteemi, mis aitab arvutil jääda jahedaks ka suure koormusega. Kerge metallkorpusega masin kaalub 1,49 kilogrammi ja on 15,9 millimeetri paksune.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.