detsember 2016

Biomeetriline tuvastamine: sõrm, silm ja hääl aitavad sisse logida

Biomeetriline tuvastamine: sõrmejälg on igaühel unikaalne. Pilt: (CC) Pixabay

Aina targemaks muutuvad sensorid teevad inimese äratundmise lihtsamaks: biomeetriline tuvastamine muutub aina kindlamaks eksimatumaks. Kas siit koidab salasõnade ajastu lõpp? Võiks vähemalt loota küll, et see läheb niimoodi. Kolmeosalises biomeetriliste meetodite loos alustame sõrmejäljelugejatest kui kõige levinumatest inimese tuvastamise vahenditest ja jätkame silma, hääle- ja muude tuvastamisvõimalustega.

Mida teha, et nutitelefon kestaks võimalikult kaua?

Nutitelefon kestaks võimalikult kaua muidugi siis, kui hoiad seda korralikult.

Nutitelefon kestaks kõige kauem siis, kui hoida seda niiskuse eest ja mitte maha pillata. Aga eks oma kalli seadme hoidmiseks on ka muid vajalikke soovitusi. Mis tagab telefonidele võimalikult pika eluiga? Elisa tootejuht Imre Nõmmik annab ülevaate, kuidas inimesed enda teadmata oma nutitelefone kõige rohkem kahjustavad ja kuidas seda ära hoida.

Eksperdid: mida revolutsioonilist tõi 2016. aasta tehnoloogiamaailmas?

2016. aasta tehnoloogiamaailmas: virtuaalreaalsus ja palju muud huvitavat. Foto: (CC) Maurizio Pesce / Wikipedia

Tele2 tegevjuht Argo Virkebau ja tehnoloogiadirektor Ervins Kampans toovad lõppevale aastale tagasi vaadates välja kuus trendi, mis nende arvates 2016. aasta tehnoloogiamaailmas seda sektorit enim mõjutasid.

Argo Virkebaule jäid 2016. aastast enim meelde virtuaal- ja liitreaalsuse läbimurre, uue meedia algoritmide mõju maailma mõjutavatele otsustele ja pilverobootika võidukäik:

VIDEO: Amazoni droon tõi esimese kauba piloodita kohale

Amazoni droon kliendi juures põllul. Kaader videost

Jõulude ajal, kui e-poed ja päris-poed ostjatest umbes, kerkib jälle uudistesse Amazoni droon - ja nii juba vähemalt kolmandat aastat järjest. Kui varem näidati ilusaid lavastatud videosid pitsat ja muud kraami kohale toovatest droonidest, siis sel hooajal tehti ka esimene "päris" kaubalend, mil tegelikule (test)kliendile saadeti kaup lennumasinaga kohale ilma inimese sekkumiseta. Kasutati autopilooti.

Hõljuv kõlar - LG pani kõlakasti lendama

LG hõljuv kõlar.

Miks hõljuv kõlar on vajalik? Aga miks ka mitte, võib öelda, sest me oleme juba kirjutanud idufirmadest, mille leiutisteks on hõljuv bonzai ja hõljuv mobiililaadija. Tehnoloogiaettevõte LG Electronics (LG) demonstreerib jaanuari alguses Las Vegases toimuval elektroonika- ja tehnikamessil CES 2017 futuristlikku õhus hõljuvat ning kaasaskantavat kõlarit (mudel PJ9).

Tricorder ehk mobiilne tervisemõõtja tuleb 2017. aastal

Tricorder Star Trekist on Qualcommi võistluse idee aluseks. Foto: (CC) Bobbie Johnson / Flickr

Tricorder on Star Trekist tuntud paks klapptelefoni moodi seade, mis määras hetkega inimese terviseseisund ja ütles, mis tal viga. Sellest seadmest, nii nagu teleportatsioonist on unistatud juba varastest kuuekümnendatest, aga midagi sellist pole ikka veel valmis mõeldud. Kui midagi juhtub või tunneme end kehvasti, on ainus võimalus pöörduda arsti poole. See aga võtab aega, on mõnikord kulukas ja iga kord ei saagi ammendavat vastust, mis siis organismi vaevab.

IBMi tehisintellekt Watson hakkab BMW uusi autosid disainima

Tehisintellekt Watson hakkab BMW-sid disainima. Kaader videost

IBM sõlmis koostööleppe BMW Groupiga, et hakata koos uurima IBM Watsoni kognitiivse andmetöötluse võimalusi personaalsema sõidukogemuse ning intuitiivsemate juhiabisüsteemide loomisel uute BMW sõidukite jaoks. IBM-i tehisintellekt Watson aitab täiendada intelligentse assistendi funktsioone BMW autode juures.

Kokkuleppe kohaselt paigutab BMW Group oma teadlaste ja inseneride meeskonna IBMi Watsoni asjade interneti (IoT) globaalsesse peakontorisse Münchenis.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.