november 2015

D5 ja UK-Eesti TechLink avardavad võimalusi koostööks

Ühendkunungriigid on meile pealtnäha üks tõsine vanakooli maa, kus endiselt käibel veel tšekiraamatud. Ometi võeti just seal nõuks luua maailma viie kõige digitaalsema riigi ühendus - Digital 5, kuhu kuuluvad Eesti, Israel, Lõuna-Korea, Uus-Meremaa ja UK.  Esimene  D5 Summit kutsuti kokku Inglismaal 2014 aasta detsembrikuus. Selle aasta oktoobris kui meie peaminister Taavi Rõivas Ühendkuningriike külastas, andis Briti peaminister David Cameron eesistuja maa õigused ja kohustused üle Eestile.

Biohäkkerid dikteerivad uut moodi: LED-tätoveeringud!

Kiibi naha alla panemine on nii üheksakümnendad. Tätoveeringud samuti. Kuid elektrooniline tätoveering naha peal, mille saab hiljem märkamatult eemaldada, on juba küber-kahetuhande-teistkümnendad. Grupp biohäkkereid otsustas seda proovida ettevõttest Chaotic Moon, mis muidu aitab teistel silma paista muudmoodi kui õlal plinkivate LED-ide ja mikroskeemidega.

Helitehnika tormiline ja vastuoluline areng: monoraadiost MP3 ja panoraamhelini

Samsung saatis toimetusele ülevaate heliedastuse minevikust ja tänapäevast. Kunagisest monoraadiost on jõutud digitaalse panoraamhelini. Siin on praeguse digimeedia ühe suurima tegija - Samsungi väike ülevaade helitehnoloogia arengust kuni 360 kraadi kõlarini.

Enam kui kolmkümmend aastat tagasi loodi MP3-tehnoloogia, millega saab kokkupakitult salvestada digilugusid. Aja jooksul on arenenud ka heli edastamise võimalused – vinüülplaadimängijaga monofooniline muusikakeskus on asendunud mugavate kõlaritega, mis võimaldavad muusikal levida 360 kraadi ulatuses.

Tehnilise järelevalve ameti andmetel tõusis Elisa 4G kasutajate turuliidriks

Tehnilise järelevalve ameti (TJA) statistika kohaselt tõusis Elisa käesoleva aasta kolmandas kvartalis 4G Interneti kasutajate arvult turuliidriks.

Elisa 4G Interneti kasutajate arv tõusis TJA selle aasta kolmanda kvartali statistika alusel 259 434 kliendini. Sama kvartali lõpus oli EMTil 4G internetikasutajaid 213 166 ning Tele2-l 103 261.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on 4G Interneti kasutuse kiirele kasvule kaasa aidanud tarbija vajaduste muutumine. „Kaks-kolm aastat tagasi kasutas tarbija mobiilset internetti veebis surfamiseks ja e-kirjade saatmiseks, täna on peamisteks vajadusteks pilt ja video. Need on oma olemuselt tunduvalt mahukamad ja vajavad suuremaid andmesidekiiruseid. Uue generatsiooni 4G internet seda kliendile ka pakub, tagades, et pildid avanevad hetkega ja videod laevad kiirelt,“ rääkis Andrus Hiiepuu.

HITSA ja ITL kuulutasid välja Ustus Aguri nimelise stipendiumi saaja

Eile, 26. novembril kuulutasid Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus (HITSA) ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) välja Ustus Aguri nimelise stipendiumi saaja. Tänavune stipendiaat on Tallinna Ülikooli infoühiskonna tehnoloogiate õppekava doktorant Ilja Šmorgun, kelle doktoritöö tulemusi on muuhulgas rakendatud Haridus- ja Teadusministeeriumi projektis e-Koolikott.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.