Mai 2014

VIDEO: Google´i rooli ja pedaalideta isejuhtiv auto ja 8 küsimust selle kohta

Google´i isesõitvad autod on juba käinud testsõitudel linnatänaval ning läbinud kogu USA idakaldalt läänekaldale ja vastupidi. Nüüd on Google esitlenud ka oma naljakanäolist kontseptisooni täiesti rooli ja pedaalideta väikesest kahekohalisest autost. Lapsed näevad asjal potentsiaali ja juba küsivad: isa, kas sa tahaksid sellist autot perre?

Isa võib-olla perre tahaks, aga endale ilmselt mitte. See on üks probleem, kuid kindlasti ületatav. Siin aga on Mashable kokku kogunud kaheksa küsimust, mis 2015. aastal müügile jõudva uue mini-isesõitjaga võivad kerkida.

Kontrolli järgi, kas sind salaja veebikaamerast jälgitakse

? Sinu sõber või sina ise teibid hoolega sisseehitatud veebikaamerat? Järelikult kardad, et keegi võib sinu arvutis ringi nuhkida ja sealhulgas ka kaamerapilti salaja vaadata.

! Hirm võib olla põhjendatud, kui arvutis on mõni protsess, mis salaja veebikaamerat kasutab. Seda saab lihtsalt järgi vaadata.

Lifehacker.com annab nõu: selleks peab oma Windowsiga masinasse installima põhjaliku ja üliülevaatlikku Process Exploreri, mille võib hiljem paigaldada ka Windowsi vaikimis Task Manageri asemele, kui on soov oma arvutis toimuvast põhjalikum ülevaade saada.

Kaheksa tuuma ikkagi tuleb - Overmaxi Vertis Yardi nutitelefonis

Mäletame veel pressiteateid Samsungi Galaxy S 4 ja Note 3 kohta, kus märgiti ära ka kaheksatuumalisi protsessoreid, kuid nüüd paistavad kõik meil müügil olevad nutitelefonid piirduvat nelja tuumaga. Vaid mõni tahvlimudel on saanud kaheksa. Poolast on aga kohe müügile jõudmas odav kaheksatuumaline äritelefon Overmax Vertis Yard, millega saab proovida paralleelarvutuse võimsust, kui see taskus vajalik on.

Kiire kaheksatuumaline ehk octa-core protsessor MTK 6592 (1,7 GHz) on toetatud 2 GB mäluga, 16 GB välkmäluga ja microSD kaardipesaga, kuhu võib pista kuni 32 GB suuruse mälukaardi. Ka "graafikakaart" on võimas: neljatuumaline Mali 450 GPU.

AnTuTu testis saavutas see riistvara 30 000 punkti (võrdluseks: AM-i testis sai Nexus 5 nutitelefon 27 933 punkti).

Digipöörde pilootkoolid on selgunud - need 8 kooli osalevad kooliuuendusprogrammis

Digipöörde koolitusjuht Mart Laanpere avalikustas täna hommikul kaheksa pilootkooli, mis osalevad sellel aastal Samsung Electronics Baltics’i ja Tallinna Ülikooli poolt algatatud Eesti kooliuuendusprogrammis, nn Digipöördes.

Digipööre toimub kaheksas pilootkoolis üle Eesti erinevatest maakondadest. Kliki juuresoleval kaardil, et näha suuremalt, kus need koolid asuvad.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.