oktoober 2013

Video: minirobotite parv koristab tube

11. korda toimunud Electroluxi disainikonkursi Design Lab 2013 võitjaks valiti lendavate mini-puhastusrobotite kontseptsioon “Mab”. See lahendus pakub juba välja arendatud sünkroonselt tegutsevatele ja lendavatele minirobotitele ühe võimaliku lahenduse (kui sõjalised lahendused kõrvale jätta): robotiparved võiksid süsteemselt tube koristada.

Võidutöö idee seisneb automatiseeritud puhastussüsteemis, mis koosneb sadadest miniatuursetest lendavatest robotitest, mis puhastavad pindu veetilkadega. „Mab“ kontrollib üle kogu maja, teeb kindlaks piirkonnad, mis vajavad puhastamist, ja saadab robotid automaatselt tööle. Esikoha pälvinud idee autoriks on Kolumbiast pärit Adrian Perez Zapata.

Firefox OS uutes telefonides

Android pole ainuke Linuxiline telefonides. Üritajaid on mitmeid, Firefox aga on jõudmas esimestesse laiatarbe-telefonidesse. ZTE (Hiina tootja) pakub ZTE Openit Hispaanias, Saksamaal maksavad Gongstari Firefoxi operatsioonisüsteemiga telefonid sada eurot, kuid nüüd on ka suuremad telefonid selle platvormiga katsetama hakanud. LG tõi välja Firewebi, mis tuleb müüki Lõuna-Ameerikas. Meile lähim Firefoxi turg on Poolas, kus müüakse ka Alcatel OneTouch Fire´t.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.