oktoober 2012

Käed külge: Microsoft Surface´i test

New Yorkis Windows 8 lansseerimisüritusele järgnenud Microsoft Surface´i vastuvõtul lasti maailma ajakirjanikud ka pikemalt ligi Microsofti uuele tahvelarvutile, millel jookseb Windows RT - see on Windows 8 versioon ARM protsessoriga seadmetele.

Arvutimaailm pani uuele tahvlile käed külge.

Tahvel on esialgu nagu tahvel ikka. Eriti, kui osta ainult ekraaniosa ilma selle imelise tekstiilist katteta, millel klaviatuur ja puuteplaat sees. Väidetavalt on tahvliosa tehtud väga tugev - Microsoft riskis ja näitas kogu maailmast kokku kutsutud ajakirjanikele, et keskmise täiskasvanud püsti seisva inimese käest põrandale kukkudes ei juhtu tahvliga midagi. Lisaks olid ühe tahvli taha liimitud rularattad - nagu öeldi, pidi Surface´iga saama sõita niimoodi nagu rulaga ja midagi selle riistapuuga ei juhtu. Seda siiski maailmast kokku kutsutud ajakirjanikele otse laval ei riskitud näidata.

Windows 8 on alates tänasest müügil

Alates tänasest saab osta Microsofti uut operatsioonisüsteemi Windows 8, mida esitleti pidulikult neljapäeval New Yorkis toimunud pressiüritusel.

Midagi täiesti uut Steve Ballmer Manhattanil Pier 57 angaaris maailma ajakirjanikele esinedes välja ei toonud, sest Windows 8 prooviversioonid on olnud allalaetavad juba mõnda aega ja kõik selle omadused juba varasemast teada. Peale operatsioonisüsteemi esitlemist toimus ka Microsofti tahvli Surface pidulik esitlus. (Pildil Microsofti juht Steve Ballmer Windows 8 avakõnel)

Iduettevõtted tulid Tallinna foorumile kapitali otsima

Juba kuueteistkümnes investorkohtumine "Seed Forum" tõi seekord Tallinna kokku kapitali otsivad  iduettevõtted Lätist, Norrast, Soomest, Eestist ning äriinglid ja riskikapitali investorid maailmast.

Foorumil kohtusid 9 iduettevõtet ja ligi 50 rahastajat.

Seed Forum on viimase kuue aasta jooksul koolitanud professionaalselt esitlema ligikaudu 100 innovaatilise ideega Eesti startup-ettevõtet ja viinud parimad neist ka investorite ette. Seed Forumi abiga on investeeringu kaasanud ligikaudu 10 ettevõtet.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.