aprill 2009

HP tõi välja uue äriarvutite seeria - ProBook

ProBook 4515Aprilli viimastel päevadel esitles HP oma uut ärisülerite seeriat ProBook, mis asetub senise EliteBooki kõrvale, olles hinnalt soodsam ja välimuselt vähem konservatiivsem või isegi lausa moodsam kui keskmised sülearvutid.

„Need sülearvutid on loodud kasutajale, kes päeval vajab arvutit töö tegemiseks ja õhtul meelelahutuseks, kelle jaoks on oluline andmete turvalisus, kasutamise mugavus ja hea vastupidavus arvuti kaasaskandmisel,“ ütles Hendrik Lätti, HP Baltikumi partnerlussuhete juht Eestis. Lätti lisas, et kodukasutajate peale mõeldes pole arvuti puhul tehtud kompromisse ei välimuse ega multimeedia omaduste osas.

IKT Demokeskus julgustab IT eksporti

(Arvutimaailm 3/09)

Kui küsime, kes Eesti IT-imedega Ülemiste Citys asuvas IKT demokeskuses tutvumas on käinud, saab keskust tutvustavalt Rauno Varblaselt vastuseks vaid väga prominentseid külalisi: käinud on delegatsioone Prantsusmaalt ja Kosovost, just lahkus Soome delegatsioon, kohe tuleb aga ajakirja Time reporter koos fotograafiga.

Ustus Aguri nimelise maja esimesel korrusel Ülemistel käib äsjaavatud demokeskuses endiselt üsna vilgas sebimine, ehkki presidendi osavõtul lindilõikamisest on möödas juba enam kui kuu. Majandusseisakust pole siin jälgegi. Rahvusvahelisust lisab demokeskuse ainus püsielanik – hollandi tudeng, kes vajadusel välismaalastele inglise, hollandi või prantsuse keeles eestimaiste tehnoloogiaettevõtete saavutusi tutvustab.

LED tehnoloogia viirusreklaam

Samsungi pressikonverentsilt, kus näidati ka üht esimest üliõhukest siinmail müügile tulevat LED-paneeliga televiirorit, anti kaasa üks CD, millel peal huvitav reklaam. Viirusreklaam, öeldakse. Selline, mida üksteisele edasi saadetakse, sest teostus on nii lahe.

Ega enne lõppu saagi aru, et see reklaam on ja et mida see reklaamib. Kui autosaate TOP Gear tegelased peaksid tehnoloogiateemalisi saateid tegema hakkama, siis üks klipp oleks ilmselt midagi sellist, nagu siin lammastega tehakse:

Samsung toob müügile ekstreemoludesse sobiva mudatelefoni

Ilmastiku- ja veekindlate telefonide valik pole olnud lai, Samsung loodab selles sektoris teha peagi puhta töö oma uue ja üliodava mudeliga Xplorer.

Miks? Esiteks - see telefon maksab vaid 1800 krooni. Selle raha eest on värvilise ekraaniga ja kõigi esmaseid vajadusi rahuldavate funktsioonidega mobiil olemas. Teiseks - sellel on superhea aku, kestab 600 tundi ooterežiimil. Kolmandaks - ka telefoni levi pidavat olema täitsa normaalne, mis ilmastikukindla kestaga mudelitel on tavaliselt probleemiks.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister ja telekomiettevõtted algatasid ülikiire internetiühenduse projekti EstWin

(Vaata ka Arvutimaailma kommentaari blogis)

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ja telekomiettevõtted Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooniliidu (ITL) eestvedamisel leppisid kokku kuni 100 Mbit/s internetivõrgu arendamises aastaks 2015.

„Kui 19. sajandil arendati välja raudteed, 20. sajandil elektrivõrk, siis 21. sajand on sidevõrkude arendamise ajastu,“ iseloomustas Juhan Parts lairibavõrgu arendamise projekti EstWin. „See projekt võimaldab elavdada majandust ning luua samas ka uusi töökohti,“ lisas Parts. Samas soodustab Partsi hinnangul lairibavõrgu väljaehitamine Eesti ühtlast arengut ning aitab kaasa maapiirkondades ettevõtluse kasvule.

Eesti Nokia leitud - nüüd saab mobiilis surfata!

Mis teha, kuid selline pealkiri paneb natuke iroonitsema:

"Uus! Nüüd saab mobiili ekraanil vaadata kõiki interneti lehekülgi!"

Ja selle all on teade: "Kui senini sai mobiili ekraanil sirvida vaid spetsiaalselt mobiiliga vaatamiseks kohandatud WAP lehekülgi, siis alates 31. märtsist 2009 näitab EMT SurfPort mobiili ekraanil pea kõiki interneti lehekülgi!"

Huvitav juhus. Sellest lausest võib tegelikult ka aimata, et äkki EMT sai valmis WAP konverteri, mis WAP lehekülgedel üritab näidata kõiki tavalisi veebilehekülgi, aga kuskilt tekstitreiali-filtrist läbi käies on sõnumist saanud loosung, et nüüd saab ka mobiilist tavalisi internetilehekülgi vaadata... kuid Opera Mini, Internet Explorer for Mobile, Java-põhised veebibrauserid ja sisseehitatud veebilehitsejad?

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.