Mai 2008

Mobiilsed esmaspäevad nüüd ka Eestis

(Arvutimaailm 4/08)

Ülemaailmne liikumine Mobile Monday tegi 2000. aastal Soomest alguse saades tiiru üle maailma, enne kui ükskord Eestisse jõudis.

Ühel septembrikuu õhtul 2000. aastal kogunesid Helsingis asuvas iiri pubis soliidsed tegelased, kuid mitte niisama Kilkennyt või Guinnessi mekkima. Soome oma Nokia oli juba ammu maailma vallutanud, sel ajal kui Eesti Nokia - Skype alles tegijate mõtetes. Peagi lisandusid õlleklaasi taga vestlustele seminarid ja ümarlauad ning meeldiv seltskondlik üritus levis traditsioonina ka mujale riikidesse. Mobile Monday nimelised liikumised said alguse Tokyos, USA-s Räniorus, Roomas, Milaanos ja mujal. Praeguseks on Mobile Monday levinud ligi 60 linnas üle maailma. Eesti läheb koos Tallinna ja Tartuga arvestusse kui 64. Mobile Monday kohalik liikumine. Tallinn ja Tartu mõlemad ühe eest aga sellepärast, et korraldajatel on plaan hakata neid üritusi vaheldumisi neis kahes linnas korraldama.

Arvutimaailm 5/08

Teemad:

Fookuses on digitaalne terviselugu, mis peab suve jooksul valmis saama ja septembris tööle hakkama. Valdo Praust seletab kuidas nad digilugu turvavad, HP kirjeldab tööde hetkeseisu jne.

Kolumn on majandusministeeriumist Marek-Andres Kautsilt, kes kirjutab, et Eesti IKT-ettevõtted peavad saama piisavalt tugevaks, et hakata osalema peatöövõtjatena suurtes rahvusvahelistes hangetes.

Reps: Arvutimaailm käis ja vaatas, kuidas heategevuskampaaniaga Uus Algus kogutud arvutid Green IT kontorisüle kontrolliti ja tööle seati, et needseejärel neile saata, kes ise endale arvutitosta ei jaksa.

Inimene: Alates detsembrist töötab Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi professorina Hansapanga abil Austraalias tEestisse meelitatud Marlon Dumas. Kerli tegi temaga intervjuu.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.