veebruar 2008

iPhone: ihaldatud-keelatud telefon

(Arvutimaailm 01-02/08)

Apple´i kultustelefoniks nimetatud iPhone´i seis Eestis on järgmine: ostetakse seda poolsalaja hõlma alt, aga seltskonnas on see telefon näitamise asi.

Kaalusime toimetuses pikalt, kas kirjutada juba sellest telefonist või mitte. Pole see ju ametlikult siin müügil ja ainus võimalus Eestis kasutada oleks mõne ametliku Apple´i iPhone´i müügiõigust oleva operaatori kliendina siin kalleid roaming-kõnesid tehes. Ometi ostetakse neid telefone ja ei takista ka kahe- või kolmekordne hind võrreldes ametlike hindadega ametlikult müüvate operaatorite juures.

Nagu selgus peale Eesti kolme suurema mobiilioperaatori küsitlemist, on kõigil rauad tules iPhone´i müügiõiguse saamiseks Eestis, kuid lootust niipea siin seda telefoni müüma hakata pole veel kellelgi.

Arvutimaailm 1-2/08

Selles numbris:
 
UUS
Qualcomm viib arvutid ühele mikroskeemile
Korteriühistu raamatupidamine internetis
Samsung tegi ka iPhone´i
Rämpspostiaasta 2008
Axinom kolib Eestisse
IT Kolledž kolib Mustamäele
 
FOOKUSES
Arvutimaailm aastal 2009
Sotsiaalse tarkvara kongress Lotusphere
Lihtsalt Toru ja Sinutoru
 
REPORTAAŽ

Asus Eee PC – sülearvuti mobiili hinnaga

(Arvutimaailm 1-2/08)

Jah, tõesti – nagu pealkirjas väidetud, saab igaüks nüüdsest tänu Asusele omale soetada täisfunktsionaalse sülearvuti sama raha eest, mis kuluks keskmises hinnaklassis olevale mobiiltelefonile – see on ligikaudu 5000 krooni eest. Esmapilgul võib Asus Eee PC küll eeskätt oma pisikeste mõõtude poolest meenutada pigem lastele mõeldud plastmassist arvutiimitatsiooni, kuid see mulje on vägagi petlik. Millega meil siis tegemist on?

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.