märts 2007

Arvutimaailm 3/07

UUS

Eesti internet sai 15-aastaseks

Meie oma IP-aadressi ja .ee-domeeninimega arvuteid enne 15 aasta tagust märtsikuud ei olnudki.
Apple tahab müüa muusikat ilma DRM-ita
Paar nädalat tagasi postitas Apple’i CEO Steve Jobs firma veebilehele tagasihoidliku pealkirjaga essee “Mõtteid muusikast“ (“Thoughts on Music“), mille läbivaks ideeks on vajadus müüa muusikat ilma kaitsva DRM-ita.
Stephen E. Arnold: unustage lingifarmid!
Asjatundja andis mõned retseptid, mismoodi internetis silma paista.
New Orleans võõrustas üritust SolidWorks World 2007
Maailma suurima 3D CAD/CAM-tarkvara tootja Dassault Systemes SolidWorksi selle aasta tippüritus toimus veebruaris ajalooliselt kuulsas New Orleansi linnas.
Arvutimaailm 10 aastat tagasi
Western Digital maha saanud erakordselt suure kõvakettaga – 4 GB, ja muid vapustavaid uudiseid Arvutimaailma numbrist 2/97.

Printerihaldus kui tugitoolisport

(Arvutimaailm, 03/2007)

Selleks, et printeri tarvikuvahetusest õigel ajal teada saada, probleeme ennetada ja töid õigesse seadmesse suunata, ei pea mööda ruume ringi lippama. Tugitoolist juhitavad printerid töötavad printerihalduslahendustega, mida pakuvad enamik suuremaid printeritootjaid.

Kuid mitte ainult seisakuid ei aita printerihalduslahendus ära hoida. Hewlett-Packardi andmetel on 23% kõikidest IT-helpdeski kõnedest seotud printeriprobleemidega. Haldustarkvaraga aga peaksid printimisega seotud IT-kulutused vähenema 10-30% IT-lahenduste ja konsultatsioonifirma James Toweri andmetel. Kulude hulka arvatakse riistvara ost, hooldus, tarvikud, kasutuskulud (uuendused, koolitus, võrguhooldus jne).

Kõige suuremad kulud üldse on ettevõttes tavaliselt tööseisakud. Tegelikult ei kujuta paljud ettevõtted enam ettegi, et mõni tööseisak võiks tekkida. Kui aga printer ütleb üles, tooner või paber saab otsa või mõni rike paneb masina üldse seisma, kipub sellele järgnema kas varem või hiljem ka muu töö seiskuma.
Millest siis alustada selle koleda olukorra vältimisel?
Alustame printerite paigutusest.

Arvutimaailm 2/07

UUS

Intel saavutas arvutiprotsessorite 60. juubeliks järjekordse läbimurde

Intel tõi 28. jaanuaril avalikkuse ette info oma uuest 45 nm tehnoloogiast.
Makseterminal mängib Tetrist
Cambridge'i Ülikooli andmeturbe uurimisgrupi liikmed kirjeldasid hiljuti oma ajaveebis uut rünnet kiibiga pangakaartide makseterminalide vastu. Nad ostsid eBay’st tavalise makseterminali, vahetasid selle sisu välja ja panid aparaadi Tetrist mängima.
Skype’i kaasasutajad investeerivad MarkIT-sse
Ambient Sound Investments investeerib 2 miljonit eurot, et aidata arendada MarkIT e-hankekeskkonda ning ettevõtte laienemisele Euroopasse.
ML Arvutite uus tehas tuleb Ülemiste City`sse
Eesti juhtiv arvutitootja rajab arvutitehase Tallinna Lennujaama naabrusesse, tulevasse innovatsioonilinnakusse.
IBM püstitas patentide rekordi
Neliteist aastat järjest USA patentide edetabelit juhtinud IBM sai mullu 3621 patenti, mis ületab lähima konkurendi Samsungi ligi 1200 võrra.
Arvutimaailm 10 aastat tagasi
Digikaamerad on jõudnud Eestisse, ja muid vapustavaid uudiseid Arvutimaailma numbrist 1/97.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.