oktoober 2004

Arvutimaailm 8/04 + CD

AM 8/2004 + CD

Poliitika
Kui minister ütleb register
Riho Oks
Ajapikku on tekkinud mõisted, mis mind vähemal või rohkemal määral häirivad ja „allergiat” tekitavad. Häirivad mitte sõna kõla enda pärast, vaid selle pärast, kuidas neist üldiselt aru saama ja kasutama kiputakse. Üks selline on register ja sellest siin räägingi.

Biomeetrial põhineva tehnoloogia õigusprobleemid
Eneken Tikk
Kõrgendatud turvastandarditele vastavat identifitseerimist võimaldav biomeetrikatehnoloogia on mitmetes eluvaldkondades asunud välja vahetama kiipkaarte ja PIN-koode ning tõstatab nii teoreeti-lisi kui praktilisi probleeme, millele Eesti õigus täna ühest vastust ei anna.

WiFi-t kodustamas. Tugijaama valimine

(Arvutimaailm 8/04)

Autor: Alari Alviste

Sülearvuti omanike arv on kasvanud hüppeliselt ja Internet varsti pea igas kodus olemas. Igal värskel sülearvuti omanikul tekib peagi küsimus, kuidas oma uue töövahendiga Internetti pääseda.

Üsna tülikas on pidevalt kuhugi kindla laua taha marssida ning hakata juhet külge ühendama, oleks ju hoopis mugavam kusagil sohval külitades või ilusal suvepäeval rõdul Internetis surfata. Juhtmevabadusega on paljud kasutajad kokku puutunud juba mitmetes kohvikutes, hotellides ja paljudes muudes WiFi märgistusega kohtades, aga kuidas sellist mugavust omale koju saada?

FMA teeb mobiiliga imesid

Juba ammu ei pea oma mobiili saladuste avastamiseks tootjafirmalt salajasi „varjatud menüüsid” küsima. Internet on täis programme, mis võivad mobiiltelefonist teha kasvõi kaugjuhtimispuldi oma televiisorile või arvutile.

Üks sellistest programmidest on SonyEricssoni telefonidele tehtud tasuta tarkvara FMA, mis töötab mõnedel andmetel ka mõne teise tootja telefonis. Tegemist on tasuta tarkvaraga, mida arendatakse avatud lähtekoodiga ja mille võib leida SourceFourge.org nimekirjast.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.