detsember 2002

Arvutimaailm 10/02

AM 10/2002

Poliitika
ID kiibid ja vabadus
Peep Küngas
USA Toidu– ning Ravimiamet (Food and Drug Administration ehk FDA) on heaks kiitnud inimestele siirdatavate VeriChip ID kiipide kasutuselevõtu, millega on tehtud järgmine samm inimeste märgistamise ning jälgimise poole. Arvestades USA terrorismi ennetavat hoiakut võib taolist käitumist vaadelda loogilise jätkuna reeglite karmistamisele Ühendriikide külastamisel.

Haridus
Arvuti algklassis
Elve Kukk, Elina Veering
Arvuti on tänapäeval muutunud lahutamatuks kaaslaseks juba algklasside õppetunnis. Lisaks Tiigrihüppe kaudu saadud programmidele Lingua Land ja KidPix on algklasside lastel olnud võimalus osaleda MIKSIKESE viktoriinides ja kasutada huvitavaid töölehti.
Alates oktoobrist on võimalus teha ka onlain kontrolltöid.

Turg
Digilõhe kihistab meid
Tõnu Vare
Oleme Eestis jõudnud uude arengujärku: kui varem rääkisime peamiselt edukalt arenevast infoühiskonnast, siis nüüd hakkame juba arutama protsessi varjukülgede üle.

Raamatupidamistarkvara kasutamisest Eestis
Evi Pärnits
Eesti raamatupidamistarkvara turul on valida mitmeid erinevaid pakette. Viisin läbi ankeetküsitluse, mille eesmärgiks oli välja selgitada, milliseid majandustarkvara programme kasutatakse, millal need osteti, mida valikul silmas peeti, kas ostetuga ollakse rahul ja kuidas tegelikult programmi võimalusi kasutatakse.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.