veebruar 2002

Arvutimaailm 2/02

Poliitika
Baltic IT&T 2002

Foorum Baltic IT&T 2002: eBaltics”: avaliku ning erasektori efektiivne koostöö Rahvusvaheline foorum „Baltic IT&T 2002: eBaltics” toimub tänavu 3–6. aprillini Riias. Foorumi organiseerijaks on Läti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Assotsiatsioon (LITTA) koostöös Balti Ministrite Nõukogu IT Komitee ning Balti Ministrite Nõukogu Infomeedia Grupiga. Foorumit toetab Euroopa Liit (Euroopa Nõukogu IST Programm). Foorumi auesimees on Läti peaminister Andris Bçrziòð ning ürituse teemaks on avaliku ning erasektoris efektiivse koostöö arendamine.

IT buum Aafrikas
Tõnu Vare

Riigi monopolist eraomandisse 1960.-ndatel aastatel, mil paljud Aafrika riigid iseseisvusid, oli informatsiooni edastamine riigi monopol. Isegi koju lauatelefoni saamiseks tuli anda altkäemaksu. Mida enam süvenes uus majanduslik liberalism, seda rohkem erastati infoedastussüsteeme.

Paaritame arvuti ja GPS-i

(Arvutimaailm 2/2002)

Eelmises ajakirja numbris oli juttu geopeitusest ja sellest, et kasulik on enne aardeid peitma või otsima minekut osa tööd ära teha arvuti taga. Selleks on vaja tarkvara, mis GPSiga suhelda oskaks. Tasulise tarkvara (Oziexplorer, Fugawi, ExpertGPS, Panterra jt) kõrval leidub Internetis ka tasuta tarkvara, millega esialgu katsetada ja oma vajadused välja selgitada.

Aasta geopeitust Eestis

(Arvutimaailm 1/02)

Kuidas saada üha kahvatumaks muutuvad võsukesed kasvõi veidikeseks ära arvuti, Interneti ja mängude juurest värsket õhku hingama? See on küsimus, mis teeb paljudele vanematele muret. Üks võimalus on pakkuda neile uut mängu, mis seotud arvutite, Interneti ja tehnikaga, kuid samas piisavalt võimas magnet, mis kodust välja tõmbab.

Selleks on vaja poetada arvuti kõrvale kasvõi kõige lihtsam GPS-vastuvõtja ja geopeitusemängu veebiaadress www.geopeitus.ee.

Talverutiin

Head uut! Aastavahetuse peod ei ole enam nii lahedad kui vanasti. Seda arvab väga suur hulk inimesi ning ma pean nendega nõustuma. Kõike võimalikku on varem juba tehtud, nüüd muutub pigem paeluvaks idee jääda väiksema ringiga kellegi juurde koju. Ja ikkagi leidsin ma end tüdrukuga miskipärast Pärnust, väsitavalt kärarikka möllu keskelt.

Veel jubedam on tegelikult jaanuari esimene nädal, kus oimetult koduks vedeletakse või tujutult mööda pimedaid lumiseid tänavaid kõmbitakse. Kuhugi istuma minna kah nagu ei viitsi, isegi kui rahakott pole tilgatumaks pigistet.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.