detsember 2001

Arvutimaailm 10/01

Poliitika
X-tee
11. detsembril tutvustati riigi andemekogude moderniseerimise programmi X–tee. X– tee on süsteem, mis võimaldab asutustel, juriidilistel– ja füüsilistel isikutel vastavate õiguste olemasolu korral pärida üle Inetrneti andmeid riigi andmakogudest. Süsteem tagab sealjuures piisava turvalisuse andmekogude päringute ja seal saadud vastuste käsitlemisel.

Eesti Informaatikakeskus 5–aastane
Eesti Informaatikakeskus (EIK) on jõudnud oma esimese märkimisväärse tähtpäevani — käesoleva aasta lõpus täitub asutamisest viis aastat. Tähtpäevaintervjuu annab Eesti Informaatikakeskuse direktor Imre Siil.

Terrorismi mõju e-õigusele

Etteruttavalt võiks 11. septembri sündmuste mõju e-õiguse arengule nimetada praeguses vahekokkuvõttepunktis positiivseks. Eeskätt pöördus avalikkuse ja võimude tähelepanu traagiliste sündmuste järel senisest teravamalt küberkeskkonna turvalisuse problemaatikale ning Interneti vahendusel aset leida võivatele mustadele stsenaariumitele. Et küberterrorsim ja -kuritegevus ka varem e-õiguses käsitlust on leidnud, siis ei ole teemade ring iseenesest oluliselt laienenud.

Kasutame veebilehel nn Cookie´sid, et toetada tehnilisi funktsioone ja pakkuda sellega paremat kasutajakogemust.

Kasutame ka andmeanalüütikat ja reklaamiteenuseid. Klõpsa nupul Rohkem teavet, kui tahad lähemalt teada.